כיבוי אש – לשמירה על ביטחון הילדים שלנו
הילדים שלנו חשובים לנו בצורה שאי אפשר לתאר, ואנחנו תמיד רוצים להגן ולשמור עליהם מכל משמר. מכיוון שהם, ממש כמו פרפרים, נמשכים אל האש ותמיד רוצים לראות אותה, להיות בקרבתה ולהבין מה היא עושה, חשוב מאוד שנקפיד על מספר כללי בטיחות שיסייעו לנו לא להגיע למצבים שבהם אנחנו צריכים לבצע כיבוי אש:
- מכשירי חשמל, גז ותנורי חימום – יש להרחיק מכשירים אלה ככל האפשר מחומרים דליקים. הצבתם ליד וילונות, מיטות, בגדים וכל פריט דליק אחר עלולה לגרום לדליקה שאי אפשר לצפות את היקפה ואת נזקיה.
- משתמשים בגז? השאירו תמיד חלונות פתוחים. האוורור חשוב מאוד על מנת שלא יצטבר בבית גז שעלול להתלקח בקלות.
- גפרורים, נרות ואש גלויה – רק הרחק מילדים. הם אמנם מאוד ירצו לראות איך נר בוער ואיך המרק מתבשל על הגז, אבל הימצאותם בקרבת פריטים אלה יכולה בקלות לגרום לכך שבלי שתשימו לב הם יקבלו כוויה או יציתו בטעות את שולחן המטבח או חפצים אחרים. מכאן הדרך להרמת הטלפון אל כוחות כיבוי אש היא קצרה להפליא…
- להתרחק משקעים חשמליים – הסבירו לילדיכם את הסכנות שיש בנגיעה בשקעים חשמליים. הרחיקו אותם משם כל אימת שהם מתקרבים, ואם יש לכם אפשרות – סגרו אותם באמצעות חלקי פלסטיק ייעודיים.
- תקלה בחשמל? אל תתקנו בעצמכם – אם אין לכם תעודת חשמלאי מוסמך אל תנסו לתקן תקלות בחשמל בעצמכם. טעות קטנה שלכם וכוחות כיבוי אש יצטרכו להגיע אליכם.
- יצאתם – כיביתם! אל תשאירו מכשירי חשמל וגז דולקים כשאתם עוזבים את הבית (גם לא כאלה הפועלים על טיימר וגם לא מרק שמתבשל על הכיריים). אף פעם אין לדעת מה יקרה, וחשוב מאוד למזער סיכויים לסכנות.
- הדלקתם נרות שבת או חג? אל תשאירו אותם ללא השגחה. קרו כבר הרבה מאוד מקרים שבהם הנרות נפלו והציתו בית שלם.
- התקינו אמצעי מיגון – התקנת אמצעי גילוי וכיבוי אש בבית, כגון גלאי עשן ומטפים, יכולה לעזור לכם מאוד במקרה של דליקה ולסייע לכם לשמור על בריאותם ושלמותם של הילדים שלכם.
- הכינו את הילדים – דברו עם הילדים על הסכנות הגדולות שאש יכולה לגרום אם היא פורצת בבית והסבירו להם כמה חשוב לשמור על כל כללי הבטיחות שהוזכרו לעיל. בנוסף, הנחו אותם לחייג 102 אם פורצת דליקה בבית, על מנת שכוחות כיבוי אש יוכלו להגיע ולכבותה.